divendres, 24 de febrer del 2017

L'Educador i el gat

L’Educador i el gat

No fa gaire, atrafegat preparant el dinar veig com el gat es fica dintre del carret de la compra i deposita els seus excrements i orins, al veure’l el trec de mala manera i el segueixo per entomar-li una bona puntada de peu.
Aquesta bonica anècdota em recorda que sóc vulnerable, fràgil i amb la mateixa capacitat humana que tots tenim per destruir. Estem fets del mateix.

El que som(Aude i jo) professionalment i humanament ho devem en gran part al temps viscut a l ‘Arca i als vincles que hem creat amb les persones amb una discapacitat intel·lectual. Els podem anomenar a cadascun per el seu nom i explicar múltiples vivencies. Vam aprendre el valor de la reciprocitat, entre acollit i acollidor, assistit i assistent.
La tasca d'ajudar els altres acostuma a anar lligada a la necessitat de reconeixem social per part del professional, jo que sóc bo, t’ajudaré. Les persones amb una discapacitat intel·lectual ens van ensenyar l’ enorme do que tenen per rebre l’altre i mostrar-se tal com són, amb els seus defectes i virtuts.

Ara amb la casa d'acollida les vetlladores hem de treballar la humiliat i l’escolta de la pròpia misèria, acceptar què cadascú de nosaltres té el potencial per esdevenir el millor i el pitjor, tot depèn del viscut, del terreny emocional i afectiu en el qual estem o hem estat.
Vetllem plegats perquè les Vetlladores sigui una terra fèrtil on desenvolupar les nostres virtuts i acceptar les pròpies limitacions.

1 comentari: